Guyana en de ‘Golden Triangle’ van mega-olievoorraden

Ontdek de olie-revolutie in Zuid-Amerika

Guyana en de ‘Golden Triangle’ van mega-olievoorraden

Guyana valt binnen de Gouden Driehoek van mega-olievoorraden, samen met landen zoals Brazilië, Venezuela en Nigeria, en producenten in de Golf van Mexico in de Verenigde Staten.

Diepzeeboringen waren vroeger buitengewoon duur, maar hoge olieprijzen in 2007 en 2008 hebben bijgedragen aan een hernieuwde interesse in offshore reserves. Dit heeft ertoe geleid dat oliebedrijven verder en dieper op zee boren dan ooit tevoren om de laatste resterende oliezakken te bereiken.

Guyana, verscholen tussen olieproducenten Brazilië, Venezuela en Suriname, was tot vijf jaar geleden onbekend, toen de Amerikaanse oliereus ExxonMobil zijn eerste wereldklasse ontdekking deed op het Stabroek Block. Sinds die tijd is het land begonnen met de productie van olie en hebben Exxon, samen met partners Hess en CNOOC, meer dan 8 miljard vaten aan olie-equivalente hulpbronnen gevonden.

“Het 6,6 miljoen hectare grote Stabroek-blok is uitzonderlijk breed en kan ook meer ontdekkingen ondersteunen, omdat het meer dan duizend keer groter is dan het typische blok in de Golf van Mexico in de Verenigde Staten,” zei Adrian Lara, Senior Oil and Gas Analyst bij GlobalData.

Motley Fool wijst erop dat velden in de regio’s Golf van Mexico, Brazilië en West-Afrika een vergelijkbare geologie hebben omdat ze overblijfselen zijn van toen de Amerika’s en Afrika honderden miljoenen jaren geleden één continent waren.

“Al deze regio’s hebben het potentieel om enkele miljarden vaten olie vast te houden en zouden een belangrijke bron van nieuwe olie voor de wereld kunnen zijn,” zei Tyler Crowe in The Motley Fool.

Totdat Exxon vijf jaar geleden goud vond in Guyana, kwam het grootste deel van de diepzee-olie die in de Gouden Driehoek werd ontdekt uit de Golf van Mexico, Brazilië en West-Afrika.

“Sinds 2015 zijn Brazilië en Guyana het middelpunt van activiteit in de regio. Als locatie van enkele van de meest opwindende ontdekkingen van de afgelopen jaren, is het Guyana-bekken stevig gevestigd als een van ’s werelds hotspots voor exploratie. En tegen 2025 zal Brazilië een derde van de wereldwijde diepzeevolumes produceren,” zei Luiz Hayum, Senior Analist Upstream Research voor Latijns-Amerika bij Wood Mackenzie.

Intussen staat Guyana op het punt om de 11e natie in de geschiedenis te worden die de mijlpaal van één miljoen vaten per dag bereikt.

“Guyana’s olievelden zijn buitengewoon… De gefaseerde ontwikkeling zal de productie verhogen tot meer dan 1,1 miljoen vaten per dag tegen 2028, en Guyana zal slechts de 11e natie in de geschiedenis van de olie worden die de mijlpaal van één miljoen vaten per dag bereikt,” zei Simon Flowers, voorzitter en hoofdanalist van WoodMac.

WoodMac zegt dat het Liza Complex een van de grootste en beste diepzee-projecten ter wereld is, met een winnende combinatie van aantrekkelijke fiscale voorwaarden, schaal van hulpbronnen en reservoirkwaliteit die vergelijkbaar is met het beste dat het pre-saltgebied in Brazilië te bieden heeft.

Date: 12 mei 2021

– DISCLAIMER –

LocalContentSuriname.com is een portaal waar ondernemers, bedrijven en stichtingen zich willen presenteren. Deze website is niet verantwoordelijk voor de inhoud die op deze pagina getoond wordt. Alle informatie die op deze pagina wordt verstrekt, moet onafhankelijk worden geverifieerd. Er worden geen garanties of verklaringen gegeven voor de juistheid van de informatie. Ga naar veelgestelde vragen voor meer informatie.